Review 24.kolo FK Šalková - OFK 1950 Priechod 4:0 (2:0)

31.05.2015 13:30

FK Šalková – OFK 1950 Priechod 4:0 (2:0)

Góly: 19‘ Štulajter 1:0, 23‘ Palovič 2:0, 53‘ Štubian 3:0, 62‘ Štulajter 4:0.

Žlté karty: 36‘ Zimnikoval, 82‘ Pa. Dobrík – 5‘ Kmeť.

Zostava Šalková: Vernarský (K) – Bursa, Pa. Dobrík, Štubniak, Pe. Dobrík – Štubian (75‘ Roško), Mikulec, Palovič (65‘ Šimčík), Zimnikoval – Chovanec (60‘ Mesík), Štulajter.

Zostava Priechod: Gardošík – Kmeť, Mendel (53‘ Mi. Slobodník), Mi. Barla, Čabala, Chaban, Šinkovkin, Ivanič, Šulaj, Ma. Barla (64‘ Ma. Slobodník), Penov (K).

Počet divákov: 150.

Do zápasu vstúpili aktívnejšie domáci hráči, ktorí do tohto zápasu ťahali šnúru 5 vyhratých zápasov za sebou a tak to aj na ihrisku vyzeralo, hrali v pohode a od prvej minúty sa zahryzli do súpera. Na prvé šance sa nemuselo dlho čakať, prišli po centroch Bursu, keď najprv hlavičkoval Zimnikoval a potom aj Peter Dobrík, ale brankár hostí Gardošík sa vyznamenal. Prvý gól padol na konci 19. minúty, keď sa po peknej prihrávke Paloviča pretlačil do šance Štulajter a brankárovi hostí nedal šancu. O 4 minúty nato sa tešili znova domáci, keď sa k priamemu kopu postavil Palovič, ktorý nedal šancu brankárovi hostí a krásnou strelou zvýšil na 2:0. Po tomto góle sa domáci upokojili a nechali hrať hostí. Tí sa snažili, hlavne v strede poľa hrali dobre, ale nedokázali si vypracovať žiadnu vyloženú šancu a tak domáci hrali naďalej ofenzívne a šance pribúdali. Domáci hrozili najmä po prienikoch krajných záložníkov a následných loptách do šestnástky. Do konca prvého polčasu sa však už nič neudialo a domáci hráči tak išli do šatní za stavu 2:0.

Druhý polčas sa začal podobne ako ten prvý, v plnej réžií domácich hráčov, ktorí sa snažili navýšiť skóre zápasu vo svoj prospech. A to sa im aj podarilo a diváci nato nemuseli ani dlho čakať. V 53 minúte sa dostal k lopte Štubian, ktorý pekne obišiel obrancu hostí a povedľa brankára zvýšil vedenie domácich už na 3:0. Po tomto góle sa domáci uvoľnili a ukazovali peknú hru s množstvom šancí, ktoré však zostali nevyužité. O necelých 10 minút od posledného gólu sa však dokázali opäť presadiť, keď po samostatnom úniku prehodil brankára Mesík, a jeho strelu dopravil do opustenej bránky Štulajter, pre ktorého to bol druhý gól v zápase a 10 v sezóne. Po tomto góle hostia úplne rezignovali a záver zápasu bol v domácej réžií, keď sa peknou hrou snažili baviť divákov a zvýšiť skóre zápasu. To sa im už ale nepodarilo, ale z výkonom môžu byť aj napriek tomu spokojní. Šalková si pripísala 6 výhru v rade za sebou, čo ocenili aj domáci diváci, ktorí svojich hráčov vytlieskali a oslávili s nimi výhru.

Výsledky ostatých zápasov 24.kola:

TJ Tatran VLM Pliešovce – OŠK Lieskovec 4:0 (0:0)

JUPIE Podlavice Badín B – ŠK Sásová 3:1 (2:0)

TJ Baník Štiavnické Bane – ŠK Voznica 5:0 (3:0)

ŠK Hrochoť – ŠK Partizán Čierny Balog 0:0 (0:0)

TJ Sokol Repište – OFK Slovenská Ľupča 3:3 (2:3)

FK 09 Bacúch – TJ Sokol Medzibrod 0:1 (0:1)